Menu
https://www.muzip.nl/over-ons
   

  Muzip toen en nu

  Wij zijn Muzip

  Muzip is ontstaan uit een bedrijfovername van NOAC in Dongen, die zich voornamelijk bezig hield met het maken van gitaarhoezen, keyboardtassen, tromhoezen e.d..  Muzip zag in, dat met de komst van vele serie-geproduceerde tassen en hoezen uit China, de core bussiness moest worden verlegd naar het echte maatwerk. Tot op de dag van vandaag blijkt hoe veel vraag er naar maatwerk, kwaliteit en duurzaamheid word gevraagd. In het kort 4 verschillende afdelingen binnen Muzip

  Coronacrisis

  Tegen de strijd van de coronacrisis hebben we met onze betrouwbare partner www.startgoed-computers.nl een scherm ontwikkeld en op de markt gebracht, om u en uw collega's te beschermen tegen het virus. Dit scherm is eenvoudig te plaatsen. Meer informatie via www.kuchscherm24.nl


  Over ons

  Voor wie nieuwsgierig is in welke weg is af gelegd en welke ervaring is opgedaan. Vind u hier een fragmentarisch overzicht van de totstandkoming van Muzip door Joop Oerlemans en Richard Buis 

   

  De Strijd tegen Corona met een kuchscherm

  Maart 2020

  Tegen de strijd van de coronacrisis hebben we met onze betrouwbare partner een scherm ontwikkeld om u en uw collega's te beschermen tegen het virus. Dit scherm is eenvoudig te plaatsen. Meer informatie via www.kuchscherm24.nl

  De nieuwe CNC Machine is klaar voor productie en verhuurseptember 2015

  Met de komst van de Zünd CNC High preformance cutter breekt een nieuw tijdperk aan voor Muzip. Alle patronen en tekeningen worden digitaal ingetekend en opgeslagen. Gecertificeerd personeel bediend de machine en is dermate ingewerkt dat, wanneer de opdrachten door de machine zijn gesneden, deze direct naar de stikkerij gaan. Het team van Muzip bestaat nu uit 10 full time medewerkers die, samen met  Joop en Richard, kwaliteit bovenaan hebben staan, van rol nylon tot hoes, compleet met bedrijfsnaam, bij u aan huis geleverd.

   

  Plannen voor een CNC snijmachineNovember 2014

  Vanwege de sterk toegonomen vraag en wensen word steeds meer duidelijk dat Muzip toe is aan het digitaliseren en automatiseren van de productie. Talloze patronen van boxen ( ± 400!) en papieren tekeningen (±1000!) resulteerd in veel zoekwerk. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar de juiste oplossing om het productieproces te optimaliseren. Als voorbereiding hierop is geinvesteerd in een nieuwe vlakbednaaimachine  en een vrije arm machine  voor het afwerken van de hoezen en tassen.

   

  Zeefdrukkerij geopendMaart 2014

  Met de aanschaf van een eigen zeefdrukkerij word een nieuwe stap gezet het totale productieproces. van nylon op rol tot het afleveren van de hoezen. Door het zeefdrukken in eigen huis te hebben kan er nog beter worden toegezien op de hoogstaande kwaliteit van de producten. Ook het zeefdrukken voor derden behoort nu tot de mogelijkheden. Anita Slits is, door haar uitstekende oog voor perfectie, de aangewezen persoon om de zeefdrukafdeling op zich te nemen.

   

  Muzip, 10 jaarJuni 2010

  10 jaar geleden begonnen met 2 mensen. Nu werken er bij Muzip werknemers werknemers 7 full time. 80% van de orders zijn geplaatst door licht en geluidsbedrijven. Ook reclamebureau's, standbouwers en zelfs flightcase bouwers weten de weg naar Muzip te vinden.

   

  Muzip, 6 jaar

  September 2006

  Na jaren van (meestal) 7 daagse werkweken, is het tijd voor wederom versterking binnen het team van Muzip. Richard Buis, man van Daniëlle komt bij Muzip werken. De productie heeft inmiddels 4 mensen nodig om alle orders tijdig klaar te hebben. 

   

  Muzip, 3 jaar
  Maart 2003

  Door de toegenomen vraag naar hoezen en tassen op maat komt Daniëlle, dochter van Joop en Clara Oerlemans Bij Muzip werken. Zij werkt mee in de productie en neemt tevens een deel van de administratie voor haar rekening.

   

  Muzip, 1 jaarJuni 2001

  Na een jaar hard werken en leren zit de handigheid, precisie en snelheid goed in. Vele klanten en leveranciers hebben het vertrouwen in Muzip. Door de sterk opkomende concurrentie uit met name China moet worden gezocht naar een ander product. deze word gevonden in de licht- en geluidsbranche. Vele verhuurbedrijven, dj's en artiesten zijn op zoek naar goede bescheming voor hun kostbare licht en geluidsappatatuur. Muzip heeft deze vraag kunnen beantwoorden, met op maat gemaakte oplossingen, in de vorm van hoezen en tassen.

   

  Onstaan van Muzip accessoiresJuni 2000

  Na de overname van NOAC, gevestigd te Dongen, breekt er een nieuw tijdperk aan voor Joop Oerlemans en Muzip accessories. Met frisse moed begint hij, samen met zijn vrouw Clara de voortzetting van de productie van tassen voor gitaren, trommels en keyboards.